spored

petek 24.3.2017

18:00
Festival frankofonskega filma

Človek + Nočno življenje

Omul + Nočno življenje

Človek
Brigitte Drodtloff, Romunija, 2016, digitalni format, barvni, 11', svp
Mož na tržnici stvari podarja mimoidočim in zanje ne zahteva plačila. Ljudem se zdi to nerazumljivo, nedopustno ...
Projekciji kratkega filma sledi pogovor z avtorico Brigitte Drodtloff.

Nočno življenje
Damjan Kozole, Slovenija/ Makedonija/BiH, 2016, DCP, 2.35, barvni, 85', fr
Ponoči najdejo ob ljubljanski vpadnici znanega odvetnika, napol zavesten leži na pločniku, po telesu ima številne pasje ugrize. Zdravniki se v Kliničnem centru v Ljubljani borijo za njegovo življenje, njegova žena pa se sooči s šokom in s svojimi najglobjimi strahovi. V eni noči prekrši vse moralne vrednote, ki ji zagovarja v življenju.
“To je film o družbi, v kateri je gonilna sila strah. Ne ponuja enostavnih rešitev, govori o tem, kako so naša življenja krhka in kako je vse povezano. Govori o tem, da živimo v družbi, v kateri se nikoli nič ne razjasni. Govori tudi o tem, da se nekaterih ran ne da zaceliti. Ker ljudje grizemo huje kot psi.” Damjan Kozole

20:00
Festival frankofonskega filma

Povračilo

Revanche

Götz Spielmann, Avstrija, 2008, 35mm, 1.85, barvni, 121', sp 

Nekdanji zapornik Alex opravlja umazana dela za šefa dunajske javne hiše. Edina prijetna stvar v njegovem življenju je ljubezensko razmerje z ukrajinsko prostitutko Tamaro, ki dela v istem bordelu, sicer ne prav po svoji volji. Na s soncem obsijanem podeželju se Susanne in neizkušeni policaj Robert vselita v svoj novi dom. Krvavi razplet ropa, ki naj bi življenje Alexa in Tamare obrnil na bolje, povzroči, da se preplete življenje na videz popolnoma različnih si ljudi.