spored

četrtek 17. 10. 2019

18:00
Nagrada Darko Bratina/Poklon viziji: Kim Longinotto

Ljubezen je vse

Love is All: 100 Years of Love & Courtship

Kim Longinotto, VB, 2014, DCP, čb/barvni, 70', bd 

Film raziskuje ljubezen in zapeljevanje na platnu v dvajsetem stoletju, stoletju neverjetnih družbenih sprememb. Zaljubljene pare spremljamo v boju za pravico do ljubezni od prvih poljubov, ujetih na filmski trak, preko vojne, do rojstva mladinske kulture, gejevske emancipacije in svobodne ljubezni.

Projekcijo bo uvedel sklop izbranih kratkih filmov novega programskega sklopa čezmejnega festivala Poklon viziji Prvi Poleti - platforme za raziskovanje novih filmskih govoric.

Projekcija bo potekala v prisotnosti avtorice.

Program smo pripravili v sodelovanju s čezmejnim festivalom Poklon viziji in Zavodom Kinoatelje.

21:00
(Sko)mine

Film presenečenja po izboru Žige Brdnika

Pričujoča rubrika se je materializirala iz posebnih skomin, iz želje, da bi spet sedeli v prvi vrsti temne kinodvorane in gledali klasike iz zlatih časov VHS-a ter skupaj preverili, ali niso nemara ostale v kolektivnem spominu zgolj zaradi nekritične nostalgije. Gre za filme kultnega, a pogosto dvomljivega slovesa, in da bodo (sko)mine, pričakovanje in posledično presenečenje še večji, smo se odločili, da vam naslova predvajanega filma ne razkrijemo do trenutka, ko se v dvorani ugasnejo luči in filmski trak steče skozi projektor.

Za ceno ene vstopnice film gledata dva.