novice

KINO-KATEDRA ZA PEDAGOGE 2021/V

Spoštovani!

Peto poglavje Kino-katedre za pedagoge 2021 prihaja na spored sredo 12. 5. 2021. V drugem srečanju tematskega sklopa »Distribucijska kino-katedra«, v katerem se posvečamo filmskim klasikam, ki jih je Kinoteka pridobila za namen distribucije in prikazovanja po celotni Sloveniji, se bomo soočili z nadvse zanimivim podvigom avtorske filmske ustvarjalnosti.

Obravnavali bomo film Krzysztofa Kieślowskega Dvojno Veronikino življenje (1991). Film je prvo delo, ki ga je sloviti poljski režiser posnel v Franciji in predstvalja pomemben preobrat v njegovi tematski ter estetski osredotočenosti. V našem srečanju, ki bo potekalo pod naslovom »Vzporednost življenjskih izkušenj in filmske pripovedi«, bomo spregovorili o vprašanjih dvojnikov in dvojnosti ter sprejemanja usodnih odločitev skozi perspektivo, ki jo ponuja magija filmske umetnosti.

V virtualnem okolju se bomo tako ponovno srečali preko aplikacije ZOOM v sredo 12. 5. 2021 med 17:00 in 19:30 uro.

Po predhodnem individualnem ogledu filma, do katerega boste prejeli povezavo v petek 7. 5. 2021, bomo 12. 5. izvedli predavanje in pogovor o filmu ter obravnavanih tematikah.

Ostanite zdravi in prijazen pozdrav!

Prijave v program Kino-katedre za pedagoge še vedno sprejemamo na elektronski naslov:

andrej.sprah@kinoteka.si