novice

Filmska delavnica: Projektor in filmski trak – kako delujeta?

Projektor in filmski trak – kako delujeta?

Filmska delavnica v okviru Poletne muzejske noči, 19. junij, 19.30

Vabimo vas na brezplačno filmsko delavnico Projektor in filmski trak – kako delujeta?, ki bo potekala v živo ob 19.30, v soboto 19. junija 2021 v muzejskih prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi cesti 28, Ljubljana. Delavnica se bo odvrtela v okviru programa Poletne muzejske noči.

Delavnica je namenjena vsem filmskim ljubiteljem, ki želijo pobližje spoznati delovanje ter tehnologijo filmskega projektorja in filmskega traku. Izvedba bo potekala pod okriljem kinotečnih kinooperaterjev. Pogledali bomo v notranjost filmskih projektorjev za 8 mm, 16 mm in 35 mm filmski trak, ter se seznanili z mehanizmom in tehnologijo, ki prelisiči naš um in mirujoče slike na filmskem traku pretvori v gibajoče podobe. Pod drobnogled bomo vzeli tudi različne primere in formate filmskih trakov. Na koncu pa si bomo zavrteli in ogledali filme na teh različnih formatih, izbranih iz kinotečnega filmskega trezorja .

Za sodelovanje na delavnici je potrebna predhodna prijava najpozneje dan pred izvedbo, saj je število udeležencev omejeno. Pišite nam na blagajna@kinoteka.si

V primeru, da delavnice ne bo mogoče izvesti v živo, bo ta prestavljena na splet.

Vse dejavnosti organiziramo v skladu z navodili NIJZ.