arhivirana novica

Kinotečne matineje za vso družino

V Kinoteki družino razumemo kot tisto skupino ljudi vseh generacij, ki se skupaj počuti varno in prijetno, kot tisto skupino ljudi, ki gre rada skupaj v kino.

Spored
sobota 14.3. ob 17.00
Animateka
Medved Bojan – program risank
Branko Ranitović, Slovenija (Jugoslavija), 1978 – 1985 – 1988, 35mm, 1.37, barvni, 57'
Program risanih animiranih filmov o ljubeznivem medvedu Bojanu, ki z barvami in čopičem poživlja, ureja in preureja svet okoli sebe.
Bojan: Čebele
Bojan: Jabolka
Medved Bojan: Mavrica
Medved Bojan: Sence
Medved Bojan: Alpinist
Medved Bojan: Fotograf
Medved Bojan: Motorizacija
Medved Bojan: Telovadec
Medved Bojan: V cirkusu
Medved Bojan: Atlet
Medved Bojan: Mornar
Medved Bojan: Šofer
Medved Bojan: Televizija


sobota 4.4. ob 17.00
Annie
John Huston, ZDA, 1982, 35mm, 2.35, barvni, 128', sp
New York v času velike depresije. Življenje rdečelase sirote Annie se čez noč obrne na glavo, ko se v sirotišnici pojavi predstavnica znanega industrijskega mogotca ter na presenečenje vseh prisotnih izrazi željo, da bi malo navihanko posvojili. Poteza, ki naj bi pomagala ugledu milijarderja, se kmalu prelevi v prisrčno pustolovščino, polno preobratov in zimzelenih glasbenih točk. Priredba priljubljenega stripa Harolda Graya in edini muzikal v karieri Johna Hustona. 

sobota 25.4. ob 17.00
Učna leta izumitelja Polža
Jane Kavčič, Slovenija, 1982, 35mm, 1.66, barvni, 89'
Jani (Miha Petrovčič), ki ga vrstniki kličejo Polž, je zvedav in iskren osnovnošolec. Všeč mu je sošolka Hojka, še posebno pa ga privlači izumiteljstvo. Ko je že videti, da je Polž na pragu prvega uspeha, njegova naprava eksplodira in tako je v družinskem stanovanju poskusov konec. V očeh odraslih ostaja zgolj nekakšen upornik in zanesenjak, a njegov mlajši brat se že odpravlja po isti poti. Socialna komedija o mladem geniju.