arhivirana novica

S filmom proti korupciji

Komisija za preprečevanje korupcije tudi letos ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji, 9. decembru, pripravlja Teden boja proti korupciji, ki ga bo zaokrožila v Slovenski kinoteki v četrtek, 13. decembra, z domačim večkrat nagrajenim filmom Ivan (Janez Burger, 2017).

Tokrat smo se odločili za slovenskega težkokategornika, ki predstavlja aktualnega slovenskega kandidata za nominacijo za tujejezičnega oskarja in postreže z izjemno igro glavne protagonistke Maruše Majer. Burgerjev film nam ponudi vpogled v problematiko družbe, ki je do te mere prepredena s korupcijo, da le-ta postane samoumevna, boj proti njej pa predstavlja toliko večji izziv.

V želji po prepoznavanju in izpostavljanju tovrstnih destruktivnih koruptivnih vzorcev, ki v prizadevanjih za ničelno stopnjo tolerance do korupcije nikoli ne smejo postati samoumevni, si komisija tudi s pomočjo tega filmskega izdelka prizadeva k osveščanju širše javnosti na področju spodbujanja transparentnosti in integritete ter boja proti korupciji.

Vabljeni!

PROGRAM
Ivan, 13. 12. ob 19:00